VW ne zna gde će da proizvodi novi SUV

Izvor: B92, 04.Jun.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW ne zna gde će da proizvodi novi SUV

Uvođenje novog modela u proizvodnju od velikog je značaja za fabriku u kojoj se on izrađuje, ali i za lokalnu zajednicu, pa i za čitavu državu. Zbog toga i ne čudi što se dve Volkswagenove fabrike "otimaju" kako bi se novi SUV proizvodio baš u njihovim pogonima.

Volkswagen još uvek nije doneo konačnu odluku gde će proizvoditi svoj novi SUV model za severnoameričko tržište. Nemački proizvođač dvoumi se između fabrika u Tenesiju (SAD) i Meksiku.

Iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Volkswagen do sada već trebalo da se odluči i izabere lokaciju na kojoj će se izrađivati novi model, rok je pomeren za kraj juna. Nemačka kompanija razmotriće ponude obe fabrike ali i vlasti država u kojima se one nalaze kako bi izabrali povoljniju opciju.

Tenesi je još ranije ponudio podsticaje u vrednosti 300 miliona dolara, ali je ta ponuda u februaru povučena na zahtev tamošnjih sindikata. Kako prenosi Rojters, pregovori su nedavno obnovljeni, ali detalji o novoj ponudi nisu poznati.

Analitičari veruju da će Volkswagen prednost dati modernoj fabrici u Tenesiju, u kojoj se već pravi Passat za američko tržište, u odnosu na 50 godina star meksički pogon. Ipak, ne odbacuje se mogućnost proizvodnje u Meksiku, ali u novoj Audijevoj fabrici u toj zemlji.

Novi Volkswagenov SUV imaće tri reda sedišta, a očekuje se da će biti baziran na konceptu CrossBlue koji je imao premijeru na auto-salonu u Detroitu 2013. godine. Automobil bi trebalo da se nađe u prodaji 2016. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volkswagen još ne zna gde će da proizvodi novi SUV

Izvor: AutoBlog, 05.Jun.2014, 03:18

Uvođenje novog modela u proizvodnju od velikog je značaja za fabriku u kojoj se on izrađuje, ali i za lokalnu zajednicu, pa i za čitavu državu. Zbog toga i ne čudi što se dve Volkswagenove fabrike "otimaju" kako bi se novi SUV proizvodio baš u njihovim pogonima. Volkswagen još uvek nije doneo...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.