Ulovljen novi model Mercedesa za 2022. godinu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 20:40

"Ulovljen" novi model Mercedesa za 2022. godinu (FOTO)

Hit...

Test vozila su već duže vreme na putevima, a najnovije "špijunske" slike pokazuju još jedan maskirani primerak.

2022 Mercedes SL Spied Looking Sleek Despite Heavy Camo https://t.co/US2NcWpalK pic.twitter.com/7tN3fz8Zen

— Flyin18T Motorsports (@Flyin18T) August 14, 2020

Informacije kažu da će novi SL (R232) dobiti istu MSA platformu na kojoj će se bazirati i novi Mercedes-AMG GT. To takođe znači da će ova dva modela deliti i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komponente, od oslanjanja pa do mild-hybrid sistema.

Kako bilo, sledeća generacija SL-a će biti sportskija i brža nego sadašnji model, moguće i sa 2+2 konfiguracijom sedenja.

Pominju se i upravljanje i na zadnjim točkovima, veća upotreba aluminijuma, kao i opciono vazdušno oslanjanje.

Za razliku od sadašnje generacije, novi SL će dobiti klasični, meki sklopivi krov.

U gami bi između ostalog mogla da se nađe bazna verzija SL 43 sa 3,0 litarskim šestocilindričnim motorom, kao i top varijanta SL 73e sa hibridnim pogonskim sistemom (4,0 litarski Biturbo V8 benzinac + elektromotor sa ukupno oko 800KS).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.