Tržište: Daimler udvostručio profit

Izvor: Nacionalna klasa, 27.Apr.2017, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: Daimler udvostručio profit

Nemački Daimler saopštio je da je udvostručio profit u prva tri meseca ove godine zahvaljujući odličnoj prodaji nove verzije Mercedesove E klase i SUV modela.

Direktor kompanije Diter Zeče (Dieter Zetsche) saopštio je da će zarada i prodaja biti značajno povećani do kraja godine. Nemački gigant ranije je očekivao umereno povećanje.

"Imamo brojne prilike za dodatni profitabilni rast. Imamo prave proizvode za iskorištavanje tih prilika i imamo finansijsku snagu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << obavimo neophodne investicije", saopštio je Zeče.

Neto profit je porastao na 2,8 milijardi EUR sa 1,4 milijardi u poređenu sa istim kvartalom prošle godine. Prihod je povećan za 11%, na 38,77 milijardi EUR.

Nova E klasa je privukla veliki broj kupaca zahvaljujući brojnim naprednim tehničkim sistemima koji pomažu vozaču. Dobrom finansijskom rezultatu doprinela je i jednokratna injekcija od 180 miliona EUR od novih investitore u servis za mape HERE, koji Daimler razvija zajedno sa ostalim proizvođačima automobila.

Profit marke Mercedes-Benz povećan je za 60%, na 2,23 milijardi EUR. Mercedes je povećao maržu zarade na 9,8% sa 7%, dok je ta marža kod konkurentskog BMW-a opala na 9% sa 9,4%.

Poboljšana je i zarada Daimlerovog odelenja za proizvodnju kamiona, koje je najveće u svetu.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.