Troškovi punjenja EV skaču i do 80 odsto

Izvor: B92, 21.Feb.2022, 19:53

Troškovi punjenja EV skaču i do 80 odsto

Troškovi punjenja električnih automobila u Minhenu će osetno porasti nakon 1. aprila 2022. godine.

To je rezultat odluke lokalnog operatera da ne može ostati pasivan na povećanje cena struje i inflaciju.

Dnevni list Abendzeitung Muenchen, obaveštava o planiranim povišicama punjenja električnih vozila. Kako se saznaje, SWM – mreža stanica za punjenje električnih vozila, 17. februara 2022. je izdala poruku u kojoj obaveštava o planiranim povišicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Minhenu.

Portparol SWM-a je objasnio da više ne mogu funkcionisati s sadašnjim kvotama i da “cene energije i ukupno povećanje troškova čine regulaciju potrebnom odmah”. Povećanja koja će se primenjivati ​​od 1. aprila 2022. biće značajna.

Na AC punionicama cena će porasti sa 0,38 € na 0,49 € po kWh, a na DC stanicama sa 0,38 € na 0,69 €, što za sesiju punjenja s npr. 50 kWh znači povećanje sa 19 € na 34,5 €. To su svakako iznosi koje će novčanik snažno osetiti. Treba, međutim, napomenuti da su stope u Minhenu do sada bile jedne od najnižih, a tek sada će se približiti nacionalnom standardu.

Ipak, odluka SWM-a je naišla na kritike Ekološko-demokratske stranke (OeDP) koja otvoreno govori o “cenovnom šoku” i traži reakciju gradskih vlasti po tom pitanju. “Minhen već decenijama premašuje granice zagađenja vazduha koje je postavio zakon EU”, kaže odbornik Tobias Ruff.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Troškovi punjenja EV skaču i do 80 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2022, 08:31

Troškovi punjenja električnih automobila u Minhenu će osjetno porasti nakon 1. aprila 2022. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.