Tesla otvara fabriku u Rusiji?

Izvor: B92, 21.Maj.2021, 18:59

Tesla otvara fabriku u Rusiji?

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask izjavio je danas da je ovaj proizvođač električnih automobila blizu uspostavljanja prisutnosti u Rusiji i da razmišlja da bi li mogao da otvori fabriku u toj zemlji.

Obraćajući se obrazovnom forumu u Moskvi putem video veze, Musk je rekao da kompanija već ima fabrike u Kini i Sjedinjenim Državama, ali da želi da otvori proizvodne pogone u drugim delovima sveta, prenosi Reuters.

Izjavio je da će sve vrste prevoza u budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti električni, osim raketnog prevoza, te da ćemo automobile s unutrašnjim sagorevanjem gledati na isti način kao i na nekadašnje motore na parni pogon.

Američki milijarder je dodao da uopšte nema sumnje da će vozila u budućnosti biti autonomna, odnosno samovozna.

Takođe je pozvao na dijalog između Vašingtona i Moskve u trenutku kada su, prema Reutersu, njihovi bilateralni odnosi na najnižem nivou od hladnog rata.

"U Rusiji ima puno talenta i energije, i mislim da bi trebalo biti više dijaloga i komunikacije između Rusije i Sjedinjenih Država", rekao je Musk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.