Stigao je električni Peugeot Partner FOTO

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 14:47

Stigao je električni Peugeot Partner FOTO

Peugeot je predstavio električnu verziju svog lakog komercijalnog vozila koje može da pređe do 275 km sa punom baterijom.

Posle modela e-Expert, na evropsko tržište stiže još jedno lako provredno vozilo na struju marke Peugeot.

U pitanju je e-Partner, električna varijanta poslednje generacije ovog malog vana.

Automobil je postavljen na EMP2 modularnu mehaničku platformu i koristi za pogon elektromotor od 136 KS (100 kW), dok je maksimalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrtni moment 260 Nm.

Električna energija se čuva u litijum-jonskoj bateriji kapaciteta 50 kWh.

Peugeot e-Partner ubrzava 0-100 km/h za 11,2 s, dok je maksimalna brzina 130 km/h.

U francuskom proizvođaču tvrde da je autonomija u vožnji oko 275 km, mereno prema WLTP standardu.

Baterija se može u potpunosti napuniti za 5 sati, ukoliko se koristi wallbox punjač snage 11 kW, ili za 30 minuta od 0 do 80% kapaciteta, ako se puni na brzom punjaču od 100 kW.

Vozač može da bira između tri predefinisana režima vožnje: Eco, Normal i Power.

Ukoliko odabere Eco mod, snaga automobila je limitirana na 82 KS (60 kW) a maksimalni obrtni moment na 190 Nm, ali je ekonomičnost u vožnji najveća.

U slučaju režima Normal, na raspolaganju je 109 KS (80 kW) i 210 Nm, dok Power mod obezbeđuje maksimlanu snagu od 136 "konja".

Na raspolaganju su i dva režima kočenja, Moderate i Augmented, od kojih drugi obezbeđuje maksimalnu rekuperaciju energije kočenja.

Kupci mogu da biraju između kraće (4,4 m) i duže (4,75 m) varijante karoserije, a maksimalna korisna zapremina teretnog odeljka je 4,4 m3.

Nosivost je 800 kg, a e-Partner može da vuče prikolicu mase do 750 kg.

Peugeot e-Partner stiže u evropske prodajne salone tokom ove godine, a cena će biti poznata naknadno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako se pravi električni Mercedes EQA VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Mercedes EQA je najmanji električni automobil ove kompanije otkako je nastala EQ serija...Nemački proizvođač predstavio je prošle sedmice krosover EQA, kao električnu alternativu konvencionalnom Mercedesu GLA...Prva varijanta koja će se pojaviti u prodaji nosi oznaku EQA 250. Raspolaže sa 190...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.