SLATKI SU, ALI... Psi u automobilu mogu da budu VEOMA OPASNI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLATKI SU, ALI... Psi u automobilu mogu da budu VEOMA OPASNI!

Čuvajte i njih i sebe!

Psi u automobilu za vreme vožnje mogu da budu jako opasni, ako se ne prevoze na pravi način.

Šveđani su, piše tamošnji mediji, sproveli istraživanje koje je otkrilo da vlasnici pasa koji svoje ljubimce u vozilu ne vežu voze dosta lošije i nesigurnije, imaju slabiju pažnju i povećan stres.

Volvo je pratio 15 vozača sa psima više od 30 sati na putu i beležio kako je vožnja nevezanog psa uticala na vozača i uporedio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ih sa situacijama kada je pas bio vezan.

Kada je psima bilo dozvoljeno da se kreću u vozilu jer nisu bili vezani, nesigurne reakcije vozača bile su udvostručene. Takođe, vreme kad vozači nisu bili fokusirani je bilo duže, a nivo stresa je bio povećan.

"Iako psi koji se kreću u vozilu mogu izgledati slatko, to je veliki rizik i za vozača i za njih", kažu stručnjaci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.