Renault ukida RS, sportski modeli ubuduće pod oznakom Alpine

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 14:39

Renault ukida RS, sportski modeli ubuduće pod oznakom Alpine

Francuski proizvođač automobila objavio je da je odeljenje Renault Sport Cars preimenovano u Alpine Cars, kao deo novih strateških planova Renault grupe koji su prvi put najavljeni u januaru.

Ovaj potez kompanije Renault znači da će svi budući visokoperformansni modeli dobiti oznaku "Alpine", umesto dodatka "R.S." koji se vezivao za neke od najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hot hatch automobila u proteklih 20 godina.

Ipak, isti ljudi koji su do sada stajal iza natpisa "Renault Sport" biće odgovorni za buduće Alpine modele i to bi mogla da bude dobra vest za ljubitelje sportskih modela francuskog proizvođača.

Međutim, nekima će sreću pokvariti to što Alpine postaje u potpunosti EV brend.

Podsećamo i da je već najavljena saradnja sa Lotusom u izradi novog sportskog automobila, a u planu je i visokoperformansna verzija novog Renaulta 5 na baterije, kao i sportski električni krosover.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Renault Sport je mrtav, živela Alpine

Izvor: AutoBlog, 11.Maj.2021

Renault gasi kultnu značku ‘Renault Sport‘, a svi njegovi sportski modeli umesto toga sada će biti označeni kao Alpine Kako piše Jutarnji.hr, francuski proizvođač automobila je najavio da je odeljenje 'Renault Sport' preimenovano u 'Alpine Cars', kao deo novih strateških planova Renault Grupe,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.