REVOLUCIJA: Stiže prvi automobil BEZ VOLANA i papučica! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REVOLUCIJA: Stiže prvi automobil BEZ VOLANA i papučica! (VIDEO)

Dženeral motors čeka dozvolu federalnih organa!

Američki Dženeral motors (GM) radi na razvoju prvog autonomnog automobila za masovnu proizvodnju koje neće imati volan i papučice. Model "kruz AV" (Cruise AV) je četvrta generacija autonomnog modela razvijanog na platformi električnog "ševrolet bolta EV", od strane kalifornijskog startapa Cruise, koji je GM kupio 2016. za milijardu dolara.

Auto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kojem ne morate OBRAĆATI PAŽNJU NA VOŽNJU! Prototip RENOOVOG SIMBIOZA dospeo na ulice (VIDEO)

"Kruz AV" poseduje 21 senzor, 16 kamera i 5 laserskih radara, koji garantuju sigurnu vožnju.

GM čeka "zeleno svetlo" iz Vašingtona kako bi se ova vozila bez vozača već iduće godine našla na putevima. Ukoliko dobije dozvolu federalnih organa, kompanija planira da već sledeće godine proizvode 2.500 modela, koji će postati deo kompanijske flote "deljenih vozila" (ride-sharing). Lansiranjem ovakvih vozila, napraviće se dodatni prostor za još jednog putnika, a smanjiće se i masa vozila.

GM smatra da je ljudska greška uzrok čak 94 odsto udesa.

Pored ove, i druge američke kompanije, poput Forda, Ubera i Gugla rade na razvoju ovakvih autonomnih vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Auto-revolucija: Automobili više neće biti isti

Izvor: B92, 14.Jan.2018

Detroit -- Američki Dženeral motors (GM) radi na prvom autonomnom automobilu za masovnu proizvodnju koje neće imati volan i papučice...GM je od federalne vlade u Vašingtonu zatražio dozvolu kako bi se ova vozila bez vozača već iduće godine našla na putevima, prenosi agencija AP...Ukoliko dobije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.