Prvi javni punjač za električne automobile u Nišu

Izvor: Megafon.co, 29.Okt.2020, 12:56

Prvi javni punjač za električne automobile u Nišu

Prvi javni punjač elektro i hibridnih vozila stavlјen je u funkciju na javnom parkiralištu „Goran Ostojić“ u Nišu. Elektropunjač je donacija organizatora prvog virtuelnog sajma automobila City Groupa i PANE AG Groupa iz Beograda. Oni su udruženo gradu Nišu omogućili prvi punjač javne namene.
Foto – Parking servis Niš

Dostupan za sve korisnike javnog parkirališta ovaj punjač poseduje 2 priklјučka, odnosno mogućnost istovremenog punjenja dva automobila. Korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << punjača neće imati dodatne troškove, već će plaćati samo parking mesto po regularnoj ceni od 40 dinara po započetom satu.
„Niš se sada nalazi na evropskoj mapi i svi vlasnici automobila na električni pogon znaće gde mogu da napune svoje automobile“, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona naglašava da je postavlјanje ovakvog punjača veoma važno za grad, jer sa povećanjem automobila na električni pogon smanjujemo zagađenost vazduha i štitimo životnu sredinu. Podsetila je da država daje subvencije za svaki kuplјeni automobil na električni pogon.
Kako navodi Zorana Đorić, PR PANE AG Group kompanije, oni su prošle godine došli na ideju da upotpune svoju ponudu električnim punjačima i da doniranjem takvog jednog punjača gradu Nišu omoguće da on dospe na listu gradova koji podržavaju ekologiju.
„Ovo je prvi punjač za električne automobile javne namene u Nišu. I mi smo izabrali da bude postavlјen baš na garaži „Goran Ostojić“ jer je to i prva javna garaža koju je grad Niš dobio. Mi planiramo da u budućnosti obezbedimo punjače i za ostala javna parkirališta u gradu u odnosu na to kako se bude javlјala potreba. Napomenućemo da je ovo još jedan naš doprinos održivom razvoju grada Niša koji smo najavili uvođenjem bicikala za besplatno korišćenje našim korisnicima parkirališta „Čair“. Po tom modelu funkcionisaćei punjenje na ovim punjačima, dakle naši korisnici neće imati dodatne  troškove osim naplate parking mesta koje koriste“, kaže direktor JKP Parking servis Dejan Dimitrijević.
Foto – Parking servis Niš

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.