Preko hiljadu automobila završilo na dnu okeana

Izvor: Autoportal.rs, 11.Jan.2015, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko hiljadu automobila završilo na dnu okeana

Transport automobila od fabrike do prodajnih salona širom sveta je jako skupa transakcija. Najisplativiji vid prevoza, odnosno prenosa, jeste putem teretnih brodova. Ali i kod njih postoji rizik, rizik od potapanja.

Teretni brod koji je prevozio nove automobile iz Sautemptona prolazio je kroz Engleski kanal kada je očigledno došlo do kvara na plovilu, svega 45 minuta nakon što je napustio luku. Brod se isprva nakrenuo a onda ga je posada namerno nasukala >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << kako se ne bi u potpunosti prevrnuo.

Brod pod nazivom "Hoegh Osaka" je težio oko 57 000 tona registrovan je u luci u Singapuru. U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 1 200 novih "Jaguar" i "Land Rover" automobila, 65 "Mini" modela i jedan Rolls-Royce "Wraith".

Na svu sreću ozbiljno povređenih u nesreći nije bilo. Dva člana posade su doživela prelom noge dok su ostali prošli samo sa modricama i manjim posekotinama. Priroda kvara za sada nije poznata, jedino se zna da je brod kao sledeću destinaciju imao luku Bremeraven u Nemačkoj.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.