Porsche s gubitkom od 329 miliona evra

Izvor: AutoBlog, 11.Avg.2020, 10:34

Porsche s gubitkom od 329 miliona evra

Gubitak Volkswagena je uticao i na holding kompaniju Porsche SE koja je prvu polovinu godine takođe zaključila s gubitkom nakon poreza, pokazao je izveštaj objavljen u ponedeljak. Porsche je u prvih šest ovogodišnjih meseci poslovao s gubitkom nakon poreza od 329 miliona evra. U istom prošlogodišnjem periodu je beležio dobit nakon poreza od 2,38 milijardi evra. Kompanija nije objavila prognozu za celu godinu zbog ekonomske nesigurnosti u koronakrizi. Napominju tek da očekuju da će poslovati u plusu. Iako holding ima učešća i u drugim firmama, njegovi rezultati uveliko zavise od učešća u Volkswagenu,...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Komšije zabeležile značajan PAD IZVOZA u prvih šest meseci

Izvor: Blic, 12.Avg.2020, 08:39

Bosna i Hercegovina je od januara do jula 2020. izvezla ukupno robe u vrednosti pet milijardi i 96 miliona konverbilnih maraka (oko 2,6 milijarde evra), što je za milijardu KM manje nego u istom periodu proššle godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.