Počelo odbrojavanje do premijere nove Bugattijeve zveri

Izvor: B92, 24.Feb.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo odbrojavanje do premijere nove Bugattijeve zveri

Naslednik modela Veyron biće zvanično predstavljen na ženevskom auto-salonu u utorak 1. marta u 9:45 h.

Bugatti Chiron koji, kako kažu u tom proizvođaču, označava prodor u novu dimenziju, imaće težak zadatak - da nadmaši Veyron koji je dugo bio vrhunac automobilske industrije.

Prema ranijim informacijama, Chiron će ispod poklopca motor imati 8.0 litarski quad-turbo W16 agregat sposoban da razvije 1.500 ks i 1.500 Nm. To bi trebalo da bude dovoljno da automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz mesta do stotke ubrza za 2,3 s i da razvije neverovatnih 470-480 km/h, mada ovi brojevi još uvek nisu zvanično potvrđeni.

Bugatti je najavio da će proizvodnja biti ograničena na 500 primeraka, od kojih je navodno većina unapred rezervisana. Cena za sada nije poznata, ali očekuje se da će biti preko 2 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.