Počela serijska proizvodnja prve Škode sa hibridnim pogonom FOTO

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela serijska proizvodnja prve Škode sa hibridnim pogonom FOTO

Posle regularne verzije restilizovanog Superba, sa proizvodnih traka pogona Kvasini sišla je i plug-in hibridna varijanta ovog automobila.

Škoda je u julu započela proizvodnju redizajniranog Superba, a dva meseca kasnije u ovoj češkoj fabrici standardnom modelu pridružio se i Superb iV koji ima kombinovani benzinsko-električni pogonski sisitem.

Superb iV je takozvani plug-in hibrid, što znači da se pogonske baterije osim radom benzinskog motora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu dopunjavati i putem električne mreže.

Osnovu pogona čini 1.4 TSI turbo-benzinac sa 157 KS koji je uparen sa elektromotorom od 115 KS, dok je ukupna, kombinovana snaga sistema 218 KS.

Ako se vozi isključivo na električni pogon, ovaj model može da pređe oko 55 km, mereno prema novim WLTP normama. U Škodi kažu da je ukupna autonomija Superba iV, uz pomoć benzinskog i elektromotora, 850 km.

Superb iV, kao i ostale verzije restilizovane Škodine perjanice, izrađuje se u fabrici u Kvasiniju, gde je 2018. godine proizvedeno preko 300.000 vozila. U istom pogonu sklapaju se i SUV modeli Kodiaq i Karoq.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.