Paklena zver iz Meksika sa 1.400 ks

Izvor: B92, 07.Dec.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Paklena zver" iz Meksika sa 1.400 ks

Inferno Exotic Car je novi supersportski automobil koji je nastao kao plod saradnje između meksičkih i italijanskih inženjera.

Automobil koji je predstavljen u Meksiku svojim fluidnim oblikom u potpunosti opravdava ime - linije i kombinacija boja spoljašnjosti asociraju na vatru iz pakla.

Dizajn je potpisao Antonio Ferrarioli koji je oblikovao dodatke za Lamborghinijeve automobile, kao što su Asterion, Veneno, Aventador SV, Gallardo Super Trofeo i Reventon Roadster.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Karoserija je izrađena od specijalne legure aluminijuma, cinka i srebra, čija je karakteristika velika čvrstoća i relativno mala gustina (u odnosu na čelik), čime je smanjena ukupna masa vozila.

Snagu obezbeđuje V8 bi-turbo motor koji je navodno u stanju da proizvede 1.400 ks i 908 Nm.

Od 0 do 100 km/h Inferno stiže za manje od 3 s, a maksimalna brzina automobila je 395 km/h.

Za sada nije poznato da li je u pitanju samo dizajnerska studija ili potpuno funkcionalan prototip koji navedene performanse može da potvrdi na stazi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.