POŽAR U FABRICI TESLA: Rad stopiran! Oglasio se i Mask

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 00:20

POŽAR U FABRICI TESLA: Rad stopiran! Oglasio se i Mask

Potkrepili sumnje...

Radovi u jedinoj Teslinoj evropskoj fabrici, u nemačkoj saveznoj pokrajini Brandenburg, privremeno su stopirani zbog požara na strujnom tornju u blizini.

U pismu objavljenom pod pseudonimom "Kontrapolis", iz ove grupe kažu da su "sabotirali Teslu jer kompanija jede zemlju, ljude, rad, a daje 6.000 SUV, mašina za ubijanje i kamiona nedeljno".

Ovim povodom oglasio se i šef Tesle Ilon Mask.

"Ovo su ili najgluplji eko-teroristi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svetu, ili su marionete onih čiji ciljevi nisu povezani sa životnom sredinom. Zaustavljanje proizvodnje EV, umesto SUS vozila, ekstremno je glup potez", napisao je Mask.

These are either the dumbest eco-terrorists on Earth or they’re puppets of those who don’t have good environmental goals.

Stopping production of electric vehicles, rather than fossil fuel vehicles, ist extrem dumm.

— Elon Musk (@elonmusk) March 5, 2024

Lokalne vlasti su, uprkos tome to se ovo tretira kao podmetnuti požar, upozorili da ne bi terbalo nagliti sa zaključcima. Požar se desio u vreme kad se Tesla suočava sa kritikama od strane žitelja iz blizine fabrike, zbog toga što žele da prošire svoj kompleks.

Čitava situacija pre požara dobila je pažnju javnosti nakon što je "Vulkan grupa" postavila šatore u šumi oko fabrike, upravo kako bi sprečili Teslu da pripremi teren za dalje širenje. Takođe, oni su i dali podršku lokalcima.

Dok neki aktivisti nisu sigurni da li je baš "Vulkan grupa" odgovorna, ministar unutrašnjih poslova Brandenburga, Mihael Stubgen, insistira na tome da je u pitanju napad, i da će "biti posledica, jer će država reagovati za velikom ozbiljnošću".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.