PARLAMENT MU VEZAO RUKE: OLAND Nećemo menjati Ustav, žalim zbog toga

Izvor: Kurir, 30.Mar.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARLAMENT MU VEZAO RUKE: OLAND Nećemo menjati Ustav, žalim zbog toga

Francuski predsednik Rekao je danas da odustaje od planova o izmeni Ustava, koji su obuhvatali i odredbu kojom bi se omogućilo da se osuđenim teroristima oduzme francusko državljanstvo, pošto se parlament nije saglasio.

U-Turn alert: Hollande scraps plan to strip convicted jihadists of their French nationality: https://t.co/P9mpLkv9OJ pic.twitter.com/jn2QGKu3ke

"Delovi opozicije se protive reviziji Ustava. Žalim zbog takvog stava. Odlučio sam da okončam tu debatu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjavio je Oland posle nedeljnog sastanka kabineta, preneo je Rojters.

Odustajanje od plana o izmeni Ustava dovodi u neprijatnu situaciju socijalističkog francuskog predsednika, koji je plan svečano objavio u obraćanju parlamentu u Versaju samo tri dana nakon što su džihadisti ubili 130 ljudi u Parizu 13. novembra prošle godine, navodi britanska agencija. Njegova inicijativa izazvala je podele među poslanicima i pokrenula višemesečenu žestoku debatu o meri koju mnogi kiritičari vide kao neefikasnu i čisto simboličnu.

Odbačen je i Olandov plan da u Ustav unese propise o vanrednom stanju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.