Ovo su ZNACI da vam se POKVARILA PUMPA ZA GORIVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 16:37

Ovo su ZNACI da vam se POKVARILA PUMPA ZA GORIVO!

Zamena nije jeftina i popravka je svakako bolja opcija.

Svaki četvorotočkaš ima više vitalnih delova, a njihov kvar predstavlja veliki problem i često udar na novčanik.

Jedan od takvih delova je pumpa za gorivo, čiji je zadatak da tera dragocenu tečnost iz rezervoara prema motoru.

Danas je pumpa uglavnom elektronski kontrolisana i smeštena u rezervoaru (kod benzinaca). Većina bi trebalo da traje i pošto auto pređe 160.000 kilometara, a njihova zamena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne spada u “redovno održavanje”.

Brojni simptomi

Kako ćete prepoznati da automobil ima problem s pumpom? Stručnjaci savetuju da je jedan od prvih znakova pojačana potrošnja goriva, koja se javlja zbog problema sa sigurnosnim ventilom.

Drugi simptom može biti “pucketajući” zvuk motora, ako pumpa sprovodi nejednaku količinu goriva. Obratite pažnju i na rast temperature motora, njegovo učestalo gašenje ili gubitak snage kada je pod pritiskom (recimo, na uzbrdici).

Može se dogoditi i da vozilo kratokrajno ubrza, iako niste pritisli papučicu gasa. Na kraju, motor neće upaliti ako je pumpa neispravna, prenosi Revija HAK.

Skupa zamena

Istina, gotovo sve navedene simptome mogu prouzrokovati kvarovi i na drugim vitalnim delovima, pa je važno da budete oprezni i kontaktirate servis.

Zamena pumpe nije jeftina. Kod benzinaca košta između 50 i 200 evra, a kod dizelaša od 100 do 500 evra, pa je popravka bolja opcija.

Pumpu možete održavati redovnim menjanjem filtera za gorivo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.