Od planiranih 1.500 primeraka, Tesla proizveo samo 260 Modela 3

Izvor: AutoBlog, 03.Okt.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od planiranih 1.500 primeraka, Tesla proizveo samo 260 Modela 3

Teslin prvi čovek, Elon Musk, sklon je preterivanju. Tako je prilikom lansiranja novog električnog automobila za mase, Modela 3, na koji čeka skoro pola miliona kupaca, najavio (pre)ambiciozan plan proizvodnje. Musk je u julu rekao da će Tesla, s obzirom na zahuktavanje proizvodnje, napraviti 100 automobila u avgustu i 1.500 u septembru, kao i po 20.000 primeraka svaki mesec nakon toga, ali financijski izveštaj za treći kvartal otkriva da je do kraja devetog meseca napravljeno tek 260 automobila. Kao glavnog krivca, izveštaj navodi usko grlo u proizvodnji. Detaljnijeg objašnjenja nema, ali Amerikanci napominju da nema fundamentalnih problema s Modelom 3 i njegovim dobavljačkim lancem. Očekivalo se da će Tesla do sada primljene narudžbine...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Novi problemi Tesle oko isporuke Modela 3

Izvor: Kamatica.com, 04.Okt.2017, 14:00

Američki proizvođač električnih automobila, Tesla, saopštio je da su isporuke u trećem kvartalu porasle 4,5 odsto, ali je da je "usko grlo u proizvodnji" onemogućilo planirano ubrzanje proizvodnje Modela 3 koji je namenjen masovnom tržištu..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.