OGROMAN NOVAC ZA AUTO KOJI ĆE STAJATI: 3 miliona dolara za prvi model

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2020, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGROMAN NOVAC ZA AUTO KOJI ĆE STAJATI: 3 miliona dolara za prvi model

Već od marta počinje dostava...

Nova Corvette 8 Stingray startuje sa proizvodnjom od februara, a već od marta meseca počinje proces dostavljanja vozila svojim novim vlasnicima.

What do you think of the Corvette Stingray? 460hp, 0-60 in 3.8 seconds. Not too shabby. pic.twitter.com/qangxiCmiL

— Autosports Diva (@Autosports_Diva) April 22, 2018

Na tradicionalnoj aukciji u američkom gradu Skotsdejlu najnovija Corvette C8 Stingray prodata je za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tri miliona dolara, iako joj tržišna vrijednost startuje od 60.000 dolara.

Ponosni kupac je Rik Hendrik, direktor kompanije "Hendrick Automotive Group", koji je izjavio da uopšte neće ni voziti ovaj automobil, piše Auto Bild, a prenose Vijesti.

On je rešio da novi model Corvette Stingray izloži u prostoru "Hendrick’s Heritage Centre" u Šarlotu, gde se nalazi još 120 primeraka ikone američke auto industrije.

Zanimljivo, ali u sličnoj situaciji je u Fernando Alonso, čuveni vozač Formule 1, koji u svom privatnom muzeju drži sve automobile u kojima se takmičio. To čak stoji i kao klauzula u njegovom ugovoru.

Zvanično, proizvodnja Corvette C8 Stingray počinje narednog meseca, a početkom marta se kreće u proces dostavljanja vozila novim vlasnicima.

Auto Bild prenosi da je ova ustanova stekla kultni status među američkim ljubiteljima automobila, pošto se tamo nalaze Corvette koje su vozili belgijski kralj Leopold III, pevač Roj Orbison, kao i nekadašnji predsednik Meksika Gustavo Dias Ordas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.