Novi Zagato ima produženi rep koji se skida FOTO

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 19:28

Novi Zagato ima produženi "rep" koji se skida FOTO

Inspirisan klasičnim trkačkim modelom, AGTZ Twin Tail biće ograničen na samo 19 primeraka.

Zagato ima divan novi automobil pod nazivom AGTZ Twin Tail. Vozilo predstavlja omaž modelu Alpine A220 koji se takmičio u Le Manu, a zasnovano je na sportskom automobilu Alpine A110 sa centralno postavljenim motorom.

Kao i Alfa Romeo TZ1, Iso Rivolta GTZ i druge Zagato kreacije pre njega, AGTZ ima specijalno oblikovan zadnji deo vozila, kako bi se poboljšala aerodinamika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ali ovde se zadnji deo zapravo može ukloniti.

Twin Tail vam daje mogućnost vožnje produžene verzije automobila za bolju aerodinamiku ili zdepastog kratkog "repa" za opušteno svakodnevno krstarenje. Obe iteracije sportskog automobila baziranog na Ačpine A110 izgledaju zanimljivo.

Zagato nije objavio šta pokreće Twin Tail, ali auto verovatno ima fabrički A110 1.8-litarski četvorocilindarski motor sa turbo punjenjem, koji proizvodi 249 konjskih snaga.

U Alpine A110 motor je uparen sa sedmostepenim automatizovanim menjačem kvačilom sa dvostrukim kvačilom i ima pogon na zadnje točkove, što mu omogućava da ubrza do stotke za oko 4,5 sekundi.

Zagato takođe ne navodi koliku masu je dodao vozilu specijalnom karoserijom, ali Alpine A110 teži skromnih 1.100 kg, tako da ne bi trebalo da bude mnogo više od toga.

Ako ste jedan od 19 srećnih kupaca ove prelepe kreacije moći ćete da izaberete bilo koju kombinaciju boja ili unutrašnjosti. Zagato prikazuje dva primerka u plavoj i beloj nijansi, kao i treći automobil sa plavom, belom i crvenom kombinacijom, koja simbolizuje boje francuske zastave.

Cene se kreću od 650.000 evra, a skoro polovina primeraka je već rezervisana.

Zagato AGTZ Twin Tail imaće zvaničnu svetsku premijeru na manifestaciji Concorso d’Eleganza Villa d’Este u maju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.