Novi VW Passat ukraden direktno iz fabrike

Izvor: Autoportal.rs, 27.Okt.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "VW Passat" ukraden direktno iz fabrike

Kradljivci automobila oprobali su se, neki i usavršili, u raznim tehnikama kada je sprovođenje njihovog "zanata" u pitanju ali ovoga puta su otišli korak dalje, da ne kažemo korak bliže, samom izvoru.

Ustaljene i uobičajene "tehnike" kradljivaca automobila podrazumevaju brz rada sa bravom, kako vrata automobila tako i motora. Najčešće ciljaju automobile koji se nalaze u prodajnim salonima, na auto-placevina, na mračim parkinzima, parkiralištima ispred zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << i tome slično. Jedan lopov se ipak odlučio da krene od same fabrike.

Lopov je jednostavno ušao unutar fabrike koja se nalazi u gradu Emden, u Nemačkoj, seo za volan potpuno novog Volkwagen Passat automobila i dao se u beg. Ali čim je uvideo da je primećen izašao je iz automobila i ostavio ga na parkingu fabrike.

Zanimljivo je da ovo nije prvi slučaj pokušaja ovakve krađe. I ranije u toku ovog meseca, 3. oktobra, sličan pokupaj krađe je prijavljen u drugoj fabrici. Lopov koji je ostavio automobil u Emdenu je uslikan bezbednosnom kamerom ali policija još uvek nije uspela da ga pronađe.

Još jedna stvar kod ove pljačke nam nije jasno, a to je zašto bi neko želeo da ukrade automobil direktno iz fabrike? Vozilo još uvek nije registrovano tako da ne može biti prodato. Ne može se prodati u delove jer novi Passat još uvek nije prodat u dovoljno velikom broju primeraka da bi nekom trebali delovi.

Jedino što donekle ima smisla jeste da je ovo pokušaj konkurencije da sazna šta to novi Passat donosi, ali oni imaju dovoljno novca da jednostavno kupe jedan iz bilo kog prodajnog salona.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.