Nastavljen pad prodaje vozila u Francuskoj

Izvor: B92, 01.Jul.2013, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen pad prodaje vozila u Francuskoj

Prodaja novih automobila u Francuskoj opala je za 11,3 odsto u prvih šest meseci 2013. godine, pokazali su zvanični statistički podaci.

Na tržištu Francuske u junu je ukupno prodato 190.199 automobila, što je za devet odsto manje nego u istom mesecu 2012. godine. Peugeot je junu prodao za 9,5 odsto manje vozila nego u istom mesecu prethodne godine dok je Renault u istom periodu isporučio za 3,6 odsto manje automobila.

Volkswagen, BMW, General Motors, Nissan i Hyundai >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabeležili su u šestom mesecu pad prodaje od preko deset odsto.

U prvoj polovini godine prodaja novih automobila u Francuskoj opala je za 11,3 odsto, na 930.320 automobila, a francuski proizvođači ostvarili su lošije rezultate nego inostrani brendovi.

Ističe se da je prodaja PSA (Peugeot-Citroen) grupe posebno potonula i to za čak 14,3 odsto u prvoj polovini 2013. PSA grupa je u procesu restrukturiranja, a krajem juna pojavile su se glasine da će američki gigant, General Motors, preuzeti kontrolu nad kompanijom.

Što se tiče Renaulta, prodaja vozila ove marke opala je za 8,1 odsto u prvih šest meseci 2013. godine.

Uprkos svemu, grupa francuskih proizvođača automobila saopštila je da očekuje poboljšanje prodaje do kraja godine čime će se pad na godišnjem nivou ograničiti na osam odsto.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.