Naslednik Volkswagena CC je Arteon i stiže u martu

Izvor: B92, 29.Nov.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naslednik Volkswagena CC je Arteon i stiže u martu

Nemački proizvođač objavio je dizajnersku skicu nove kupe limuzine koja stiže u proleće 2017.

Nedavno smo saznali da je Volkswagen odlučio da okonča proizvodnju modela CC, nekoliko meseci pre svetske premijere njegovog naslednika.

Kompanija iz Volfsburga počela je sa postepenim otkrivanjem novog modela, tako što je objavila da će ovaj automobil umesto dosadašnje oznake nositi ime Arteon. Osim toga, u prilici smo da vidimo prvi zvanični crtež automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i kratki "tizer" video.

Kao što je i najavljeno, naslednik Volkswagena CC stilski podseća na Sport Coupe Concept GTE iz 2015.

Siluetom, Arteon prati liniju Audija A7 Sportback a, poput tog automobila, nova kupe limuzina imaće peta vrata, za razliku od odlazećeg modela CC.

S obzirom da do sajma automobila u Ženevi i zvanične premijere ima nešto više od tri meseca, treba očekivati da će u međuvremenu Volkswagen otkriti nove detalje, ali i prve rendere i fotografije Arteona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.