Najgori vozači su vlasnici BMW automobila

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori vozači su vlasnici BMW automobila

Britanski sajt za poređenje osiguravajućih kuća sproveo je istraživanje o tome koji su najgori vozači na njihovim putevima.

U anketi je učestvovalo 2.000 ljudi od kojih je 24% kao najgore izdvojilo vozače BMW automobila. Posebno ih ne vole u Severnoj Irskoj gde je taj procenat čak 35%.

Drugi na listi su vozači komercijalnog vozila Ford Transit, uprkos nedavnom istraživanju da su vozači kombija najbezbedniji u Velikoj Britaniji.

Na svakih 160.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pređenih kilometara, oni učestvuju u 3,8 puta manje nesreća koje rezultuju povredama od ostalih automobila.

Štaviše, čak 32,8% vozača kombija je uperilo prst u vlasnike BMW-a kao užasne vozače, kao i većina biciklista i motociklista.

Zanimljiva je i statistika starosne strukture. Tako vozači starosti 45-64 godine misle da su vozači Transita najgori na putevima, a mlađi od 44 ne podnose vozače bavarskog proizvođača, a drugi na njihovoj "crnoj" listi su vozači Audija.

Među mlađim vozačima izgleda polako izumire stereotip da su vozači kombija i komercijalnih vozila najgori na putevima. Tek svaki deseti vozač starosti 18-24 godina ima takvo mišljenje, dok to misle trojica od desetorice starosti 55-64.

Kad je već reč o stereotipima, često se u Britaniji vozači Peugeota smatraju lošim, a njih čak ni nema na listi ovog istraživanja.

Treći najgori su taksisti, koje većina smatra gorima od vozača Audija, Ferrarija, Porschea, Subarua i Mercedesa i VW Golfa, čiji su vlasnici deveti na listi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najgori vozači su vlasnici BMW automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2018

Britanska sajt za poređenje osiguravajućih kuća sproveo je istraživanje o tome koji su najgori vozači na njihovim putevima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.