Način na koji držite volan govori ko ste?

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 13:52

Način na koji držite volan govori ko ste?

Da li se prepoznajete u nekoj od kategorija?

Iako svaki vozač u auto-školi nauči kako se pravilno drži upravljač automobila, mnogi to "zaborave" čim dobiju dozvolu. Tokom obuke, ruke se postavljaju u školski položaj, otprilike na "15 do 3", što vozaču omogućava da pravovremeno reaguje u slučaju iznenadne opsanosti u saobraćaju.

Nije retkost da se kasnije vozači preterano opuste, pa čak i da volan drže samo sa jednom rukom, dok je u drugojh mobilni telefon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili cigareta. Ne treba posebno objašnjavati koliko su takve navike rizične po bezbednost saobraćaja.

U želji da vam skrenemo pažnju na pravilno držanje volana u vožnji i povećamo bezbednost na putu, prenosimo vam sliku sa Instagram stranice dadtalktoday koja na zabavan način otkriva "ko je ko" na osnovu položaja ruku na upravljaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.