NA DVA TOČKA: Predstavljen prvi E-BICIKL sa ChatGPT integracijom (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 16:31

NA DVA TOČKA: Predstavljen prvi E-BICIKL sa ChatGPT integracijom (FOTO+VIDEO)

Implementacija AI sistema u sve sfere naših života postaje sve prisutnija.

ChatGPT je četbot sa veštačkom inteligencijom koji odgovara na upite korisnika, generiše informacije, rešava zagonetke, piše programski kod i još mnogo toga. Postoji tek od prošlog novembra, ali izgleda da je već svuda oko nas. Ljudi su odavno zamišljali budućnost u kojoj će moći da komuniciraju svojim vozilima, bilo na dva ili četiri točka, i to vreme je došlo. Mercedes je prva automobilska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanija koja je najavila da će integrisati veoma kontroverznog chatbot-a u glasovnu kontrolu svojih automobila i već testira tehnologiju. Urtopia ide njegovim stopama, postajući prva kompanija za e-bicikle koja je uradila isto sa svojim modelom Urtopia Ks ChatGPT.

Iako je mlada kompanija, koja je debitovala 2021. godine, Urtopia je već stekla ime u oblasti e-bicikala sa električnim motorima koji se mogu pohvaliti vrhunskim funkcijama kao što su otključavanje otiskom prsta, ugrađena GPS navigacija, zaštita od krađe. i druge tehnologije dizajnirane da povećaju bezbednost vozača. Sada, integracija ChatGPT-a na njihove e-bicikle će ih transformisati u pametne bicikle koji će iskustvo vožnje podići na potpuno novi nivo upotrebe.

Meet the Urtopia Carbon 1, your sporty e-bike that's ready to take you on smooth and agile adventures. thanks to its smart torque sensor that adapts to your pedaling style. It's like this e-bike has a brain of its own, always thinking, always in sync with you. pic.twitter.com/n21qncf9k2

— Urtopia eBike (@newurtopia_us) May 12, 2023

Nazvan „bicikl sa umom“, Urtopia Ks ChatGPT će moći da pruži inteligentno i drugačije iskustvo, obećava Urtopia. Laički rečeno, ChatGPT će pomoći e-biciklima da pruže poboljšanu glasovnu interakciju sa vozačem. Ranije je Urtopia tehnologija glasovnog pomoćnika dozvoljavala samo osnovne interakcije kroz jednostavne komande. Integracija sa OpenAI-jevim chatbotom otvoriće nove mogućnosti interakcije jer će vozač moći da pita bicikl šta god želi.

Na primer, možda će želeti da znaju kako da promene probušenu gumu, da traže uputstva do određene lokacije ili da traže informacije o svom okruženju i vremenskoj prognozi. Štaviše, vozači takođe mogu da zatraže od bota da pusti izabrane pesme za reprodukciju preko ugrađenog zvučnika ili da ga podstaknu da započne razgovor o bilo kojoj svetskoj temi.

#catnews #crypto #tech Urtopia Carbon 1s e-bike review: perfect weight with some tech tradeoffs - https://t.co/Di0q8TseqN pic.twitter.com/XxHMLwkQtZ

— DTM (@DerekTMcKinney) May 12, 2023

Nisu otkrivene informacije o tome kada Urtopia planira da počne da prodaje e-bicikle sa ChatGPT integracijom, ali je objavila video koji prikazuje tehnologiju koja se koristi na e-biciklu Chord.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.