McLaren P1 GTR putna verzija već u procesu razvoja

Izvor: Moto.rs, 23.Apr.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McLaren P1 GTR putna verzija već u procesu razvoja

Britanska kompanija specijalizovana za konverziju vozila Lanzante je u procesu planiranja da pretvori McLaren P1 GTR u model koji se može legalno voziti po ulicama.

McLaren je do sada prodao više od 40 jedinica P1 GTR modela namenjenog samo za trkačku stazu kupcima koji već imaju P1u svojim garažama. Izgleda da međutim ima dovoljno potražnje za putničkom verzijom P1 GRR obzirom da je Lazante odlučio da načini promene koje su neophodne da bi ovaj model mogao da dobije legalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << status za vožnju po ulicama. Veruje se da će verzije koje su konvertovane od strane kompanije Lazante stići na evropske i bliskoistočne puteve bez problema dobiti sertifikaciju, dok se očekuju i potrebne promene za druga tržišta. McLaren i MSO neće biti direktno uključeni u ovaj proces.

foto © McLaren

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.