Mate Rimac vas vodi kroz svoju fabriku električnih superautomobila VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mate Rimac vas vodi kroz svoju fabriku električnih superautomobila VIDEO

Za svega desetak godina Rimac je izgradio kompaniju koja je poznata širom sveta i sa kojom sarađuju brojni auto-giganti.

Ulazak u auto-industriju i početak od nule nije ni malo lak zadatak, a Mate Rimac je pokazao da jedna mala i nepoznata kompanija, iz male zemlje kao što je Hrvatska, ipak može da se probije u svetu automobila. To je učinio najpre supersportskim električnim automobilom Concept One, da bi za njim usledio savremeniji i još napredniji C_Two.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Danas Rimac sarađuje na polju pogonskih baterija za elektrifikovane supersportske automobila proizvođača kao što su Mercedes, Aston Martin ili Koenigsegg.

Kompanija Rimac neprestano se menja i razvija, pa se uskoro očekuje transformacija postojeće fabrike u novi i kompleksniji pogon. Zato je Mate Rimac želeo da zabeleži upravo sadašnji trenutak u istoriji razvoja svoje kompanije koju očekuju velike promene.

Tako je nastao zanimljiv video u kome vas Mate vodi kroz projektne biroe, dizajnerske studije i radionice ove savremene fabrike, gde se izrađuju gotovo sve komponente Rimac automobila – od šasije, do ključa:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.