MASK POTVRDIO: Stiže nam ZVER! Tesla do stotke za manje od 1 sekunde

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 23:59

MASK POTVRDIO: Stiže nam ZVER! Tesla do "stotke" za manje od 1 sekunde

Revolucija u automobilizmu...

Ilon Mask saopštio je nekoliko novosti koje se tiču predstojećeg Tesla Roadster modela. Kako je rekao šef Tesle, ovaj automobil će do "stotke" razvijati za manje od jedne sekunde, a ovo je čak nazvao "najmanje interesantnim delom priče". Ovu informaciju je pratila potvrda da je dolazak Roadstera na tržište ponovo odložen, sada za 2025. godinu.

- Neće biti ovakvog automobila, ako ga tako uopšte možete nazvati. Radikalno su povećani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << standardi kada je u pitanju dizajn - napisao je Mask na društvenoj mreži Twitter.

Obećanje da će od 0 do 100 km/h biti moguće za manje od jedne sekunde značajno je poboljšano u odnosu na prethodne najave (1,9 sekundi). Ako se ovo ispuni, Tesla Roadster biće najbolji model u ovom segmentu ikada.

Targeting a 0-60mph time of ~1 second with the fastest spec?

Please tell us this machine is coming soon!

— Sawyer Merritt (@SawyerMerritt) February 28, 2024

Poređenja radi, automobil koji danas najbrže stiže do "stotke" je Rimac Nevera, i za to su mu dovoljne 1,74 sekunde.

Mask je istakao da će se ovo neverovatno ubrzanje postići zahvaljujući "SpaceX opcionom paketu" koji će da uključuje "desetak malih raketnih pogona koji su neprimetno raspoređeni po automobilu".

Zvanično predstavljanje biće krajem 2024. godine, a očekuje se da će isporuke početi 2025, ako ponovo ne bude nekih odlaganja (setimo se, proizvodnja je trebalo da počne 2020).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.