Lukašenko: Nestabilnost u Ukrajini opasna i za susjede

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: Nestabilnost u Ukrajini opasna i za susjede

MOSKVA - Nestabilnost u Ukrajini opasna je kako za ovu državu, tako i za njene susjede - Bjelorusiju i Rusiju, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

"Destabilizacija u Ukrajini je vrtlog koji usisava i Bjelorusiju i Rusiju", rekao je Lukašenko u današnjem intervjuu za televiziju "Rusija jedan".

Lukašenko je za krizu u Ukrajini okrivio SAD.

"Ujka Sem s druge strane okeana nas gura u tu klanicu. Budimo iskreni, mnogi političari >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Ukrajini izvršavaju njegove naloge", rekao je Lukašenko.

On je dodao da bi trebalo izbjegavati taj "vrtlog", jer Amerikanci nisu ti koji će se boriti, već žele da ljudi sami sebe međusobno ubijaju, prenosi Itar tas.

Lukašenko je priznao da su stanovnici zapadnih djelova i Ukrajine i Bjelorusije skloniji da razvijaju kontakte sa Zapadom, ali da ne postoji agresivna podjela između stanovnika istoka i zapada.

"Od izbijanja sukoba u susjednoj Ukrajini, više od 3.000 stanovnika te države pronašlo je utočište u Bjelorusiji", napomenuo je Lukašenko.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.