Klizavi kolovozi zbog ledene kiše

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizavi kolovozi zbog ledene kiše

BANJALUKA - Na području Bijeljine, Doboja, Dervente i Mrkonjić Grada ledena kiša uslovljava vlažne i klizave kolovoze, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Većina putnih pravaca u Republici Srpskoj je prohodna, a mjestimične poledice i ugaženog snijega ima na putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

Poledice ima i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

U kotlinama ima slabije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << magle, ali vidljivost nije bitnije ugrožena. U usjecima i pored kamenih kosina ima odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a posebno na dionicama Ljubovijski most - Drinjača, Bratunac - Skelani i Šekovići - Caparde.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, čiste i posipaju sve kritične dionice, ali niska temperatura usporava, odnosno onemogućavaju djelovanje posipnih materijala.

Iz AMS savjetuju veoma opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećaju vozače da je zimska oprema zakonski obavezna, a zbog loših vremenskih uslova i neophodna.

Regionalni put Ulog - Klanci, preko prevoja Morine u dužini od 20 kilometara, zbog visokih snježnih smetova i dalje je neprohodan.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta M-16, dionica Karanovac - entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom kolovoznom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog radova, saobraća se povremeno jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Jednom trakom, zbog radova, saobraća se i na magistralnom putu Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Klizavi kolovozi zbog ledene kiše

Izvor: Cafe.ba, 03.Jan.2015

BANJALUKA - Na području Bijeljine, Doboja, Dervente i Mrkonjić Grada ledena kiša uslovljava vlažne i klizave kolovoze, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske...Većina putnih pravaca u Republici Srpskoj je prohodna, a mjestimične poledice i ugaženog snijega ima na putevima u višim...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.