Kineska super-baterija za autonomiju do 1000 km

Izvor: AutoBlog, 24.Mar.2023, 12:04

Kineska super-baterija za autonomiju do 1000 km

Kineski CATL je trenutno rangiran kao najveći proizvođač baterija na svetu. Kompanija je sada objavila da je započela proizvodnju jednog od svojih vodećih proizvoda pod imenom Qilin Battery, te takođe otkrila koji električni automobil će prvi imati koristi od primene nove baterije. Prema više kineskih medija, CATL je uspešno sproveo sve testove masovne proizvodnje svog Qilina. Glavni razlog za uspeh je veća gustina energije, do 255 WH/kg. Među kvalitetima nove baterije je mogućnost vožnje do 1000 kilometara do novog punjenja. Samo punjenje može se ostvariti sa 10% na 80% za samo 10 minuta, navodi Revija HAK. Prvo električno vozilo koje će koristiti ove baterije je Geely Zeekr 009. Ovaj veliki kineski minivan je već sproveo...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Kineska super-baterija za autonomiju do 1000 km

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2023

Kineski CATL je trenutno rangiran kao najveći proizvođač baterija na svijetu. Kompanija je sada objavila da je započela proizvodnju jednog od svojih vodećih proizvoda pod imenom Qilin Battery, te takođe otkrila koji električni automobil će prvi imati koristi od primjene nove baterije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.