Kao da raid na Divljem zapadu: Bivši radnik Riviana o kompaniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 13:50

"Kao da raid na Divljem zapadu": Bivši radnik Riviana o kompaniji

Neki radnici nakon otkaza ne ostaju u dobrim odnosima sa firmom, a stvar je još gora kada imaju medijsku platformu da to iskažu.

Tako je jedan bivši radnik kompanije Rivian rekao da je, ponekad, imao osećaj "kao da raid na Divljem zapadu". On je izgubio posao tokom poslednje serije otpuštanja u ovoj firmi, a navodi da mu je zbog toga "skoro pa laknulo".

Ovaj bivši radnik je za "Biznis insajder" ispričao da je već "preživeo" tri talasa otpuštanja u Rivianu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je počeo da radi u toj kompaniji 2019. goine. Kako kaže, u to vreme je u firmi bilo toliko novca da su trošili po 40 dolara dnevno samo na ručak.

- Nakon što su na scenu stupile mere štednje, međutim, bilo je teško izbaciti stare navike. U 2022. je konačno počelo da izgleda kao da nemamo beskonačne količine novca - rekao je ovaj radnik.

Svakim talasom otpuštanja, postajalo je jasno da neće moći da isplanira ništa dugoročno. Međutim, ne krivi samo rukovodstvo firme za to.

- Mislim da je u pitanju bio strateški problem - mnogo stvari je bilo van Rivianove kontrole. Imam akcije u firmi jer sam tamo toliko dugo, i želim da uspeju. Međutim, teško je da se nadam pozitivnom ishodu s obzirom na kamate koje imaju - rekao je on.

Ovom izveštaju pridružili su se i drugi, i to na društvenoj mreži Reddit. Tamo su ljudi (koji tvrde da rade ili su radili u Rivianu) komentarisali da je "stvarno bilo previše preplaćenih konsultanata, i viška svega".

Javljalo je još njih, i to sa sličnim zaključcima. Šta god da je istina ( a ona je verovatno negde između), raditi u Rivianu je definitivno zahtevno, pogotovo sada kad kompanija ne stoji baš najbolje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.