Kada stižu autonomni Tesla automobili?

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 18:17

Kada stižu autonomni Tesla automobili?

Električni automobilski gigant Tesla planira da realizuje potpuno autonomna vozila „kasnije ove godine“, rekao je izvršni direktor Ilon Mask (Elon Musk), u najnovijoj milijarderovoj prognozi za dugo očekivanu prekretnicu u auto-industriji.

„Mislim da smo veoma blizu postizanju potpune samovožnje bez ljudskog nadzora, trenutno se Tesla nalazi u toj fazi“, rekao je Mask putem video veze na ceremoniji otvaranja konferencije o veštačkoj inteligenciji u Šangaju, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AFP.

„Ovo su samo predviđanja, ali smatram da ćemo postići potpunu samovožnju kasnije tokom ove godine, četvrti ili peti stepen, dodao je milijarder, misleći na dva najnaprednija nivoa tehnologije autonomne vožnje.

Preduzetnik i vlasnik Twittera priznao je da je pogrešio u prethodnim predviđanjima na ovoj vremenskoj liniji, ali je i dodao da oseća kako su sve bliži realizaciji ovog projekta.

Kina je najveće svetsko tržište električnih vozila i Tesla je u aprilu najavio da će izgraditi drugu masivnu fabriku u Šangaju.

Njegovo pojavljivanje na Svetskoj konferenciji o veštačkoj inteligenciji u Šangaju označava njegov najnoviji napor da održi bliske veze sa Kinom, nakon posete toj zemlji u maju.

Električna vozila čine četvrtinu prodaje automobila u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila, a desetine novih modela domaćih i zapadnih brendova predstavljeno je u aprilu na prvom sajmu automobila u zemlji od ukidanja ograničenja covida.

Tesla je ove godine prijavila pad zarade u prvom kvartalu, pri čemu je kompanija preduzela niz sniženja cena suočena sa konkurencijom drugih proizvođača automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kada stižu autonomni Tesla automobili?

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2023

Električni automobilski gigant Tesla planira da realizuje potpuno autonomna vozila "kasnije ove godine", rekao je izvršni direktor Ilon Mask (Elon Musk), u najnovijoj milijarderovoj prognozi za dugo očekivanu prekretnicu u auto-industriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.