KINEZI U ZALETU: BYD pretekao TESLU, neverovatne brojke

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 15:36

KINEZI U ZALETU: BYD pretekao TESLU, neverovatne brojke

Kinezi imaju svoje adute.

Kineska automobilska kompanija BYD prestigla je Teslu u drugom kvartalu ove godine pošto je zabeležila rekordnu prodaju hibridnih i električnih vozila.

BYD je u periodu između aprila i juna prodao više od 700.000 vozila, što je skoro duplo više od broja prodatih u istom kvartalu prošle godine i tako postavio novi kvartalni rekord.

Lots of Asian carmakers want to sell all-electric cars in South Africa, but this week China's >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << BYD is first to do so, with ATTO3 that's also sold in Australia, Europe, UK. It's a compact SUV, and BYD feels confident that electric car sales are about to spark, so to speak. pic.twitter.com/snvajDR6A6

— James Hall (@hallaboutafrica) July 2, 2023

S druge strane američka kompanija Tesla je objavila da je postigla najbolje kvartalne rezultate jer je proizvela skoro 480.000 vozila a isporučila više od 466.000.

U junu je BYD prodao ukupno 253.046 novih energetskih vozila, što je 89 odsto više nego godinu dana ranije, navodi se u dokumentaciji kompanije objavljenoj u nedelju, prenosi Si-En-En. Bila je to najbolja mesečna prodaja koju je ikada ostvario. Nova energetska vozila uključuju na baterije kao i plagin hibride. Tesla i BYD su među najprodavanijim proizvođačima električnih vozila na svetu. BYD i dalje zaostaje za Teslom na globalnom nivou u pogledu prodaje potpuno električnih vozila. Ali u Kini ta kompanija sa sedištem u Šenženu juri napred kao vrhunski automobilski brend.

Tesla China alone will blow past BYD

BYD is a threat to legacy OEM’s and electric vehicles start ups $TSLA pic.twitter.com/ve3u07dWf1

— Technosmith (@itechnosmith) July 2, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.