Juha Kankkunen postavio novi brzinski rekord sa trkatorom

Izvor: Moto.rs, 10.Apr.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juha Kankkunen postavio novi brzinski rekord sa trkatorom

Četvorostruki svetksi prvak u reliju Juha Kankunen je postavio novi Ginisov svetski rekord za najvišu brzinu ikada zabeleženu sa traktorom.

On je Valtra T234 traktor vozio eksperimenta radi brzinom od 130.165km/h, vozeći Nokian Hakkapeliitta TRI pnumatika koji su opisani kao prvi pneumatici za zimu za traktor. Kankkunen je svetski rekord postavio 19. februara na aerodromu u Finskoj, ali je video izdat tek sada.

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

Najbrži traktor na svetu dolazi iz Finske

Izvor: B92, 11.Apr.2015, 13:12

Četvorostruki svetski šampion u reliju, Juha Kankunen, postavio je novi svetski rekord vozeći traktor Valtra T234 brzinom od 130 kilometara na sat...U svetu automobilizma Finska je poznata po snežnim relijima, vrhunskim vozačima auto-trka i proizvođaču guma, kompaniji Nokian. Kada se u priču...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.