Hennessey Venom kabriolet oborio brzinski rekord

Izvor: Nacionalna klasa, 15.Apr.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hennessey Venom kabriolet oborio brzinski rekord

Kompanija Hennessey Performance saopštila je da je postavila novi svetski brzinski rekord za serijski kabriolet sa postignutom brzinom od 427,5km/h.



Ova bitka među proizvođačima traje godinama, a Hennessey tvrdi da je modelom Venom GT Coupe postavio nezvaničan rekord od 429,6km/h 2014. godine. Kompanija sada tvrdi da je modelom Venom GT Spyder oborila rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << i u klasi kabrioleta

Unapređena verzija Venoma GT Spyder koristi revidirani sedmolitarski V8 motor sa dva turba, koji proizvodi 1470KS. Automobil ima deklarisano ubrzanje od 0-100km/h za 2,4 sekunde, a od 0-160km/h ubrzava za 4,4 sekunde.

Hennessey planira da napravi tri ovakva kabrioleta da bi proslavio rekord. Pojedinačna cena automobila je nešto veća od milion funti.

Rekord modela Venom GT Coupe nije potvrđen u Ginisovoj knjizi rekorda zato što na pisti u vazduhoplovnoj bazi američke mornarice Limur, u Kaliforniji, nije obavljena vožnja u oba smera, što je propisano pravilima. Zbog toga je formalno i dalje važeći rekord modela Bugatti Veyron Super Sport od 430,84km/h.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.