Genesis dostigao globalnu prodaju od milion automobila

Izvor: AutoBlog, 19.Sep.2023, 01:05

Genesis dostigao globalnu prodaju od milion automobila

Genesis je saopštio da je prešao granicu od milion vozila u globalnoj prodaji, skoro osam godina nakon što je osnovan u novembru 2015. kao Hyundaijev lukusuzni brend. Od 2021. stalno dodaju preko 200.000 jedinica na svoju kumulativnu globalnu prodaju svake godine, i to zahvaljujući luksuznim limuzinama i SUV-ovima. Kompanija je prvo započela prodaju automobila na svom domaćem korejskom tržištu pre nego što je proširila svoje poslovanje na Severnu Ameriku, Evropu, Kinu, Australiju, Rusiju i Bliski istok, na ukupno 17 tržišta. Zaključno sa avgustom 2023., Genesis je objavio globalnu kumulativnu cifru prodaje od 1.008.804 vozila. Korejsko tržište činoi većinu sa 690.177 jedinica, dok su prekomorska tržišta doprinela...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Genesis dostigao globalnu prodaju od milion automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2023

Genesis je saopštio da je prešao granicu od milion vozila u globalnoj prodaji, skoro osam godina nakon što je osnovan u novembru 2015. kao Hyundaijev lukusuzni brend.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.