Fotografija koja je mogla da im bude poslednja

Izvor: B92, 07.Nov.2013, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografija koja je mogla da im bude poslednja

Zahvaljujući brojnim funkcijama, savremeni smartphone uređaji mnogo su više od mobilnih telefona, a često se upotrebljavaju i kao fotoaparat ili kamera. Iako su višestruko korisni i zabavni, njihova neodgovorna upotreba može da bude pogubna u vožnji, što je na svojoj koži umalo iskusio jedan mladi par.

Prvi dani novembra protiču u znaku kampanje za bezbednu upotrebu mobilnog telefona u automobilu. Ova akcija ukazuje pre svega na neodgovorno i nedozvoljeno korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telefona od strane vozača, ali i aktivnosti suvozača i drugih putnika isto tako mogu da ometaju vozača i da utiču na bezbednost u vožnji.

Pored dobro osmišljenih promotivnih spotova, na svest ljudi mogu snažno delovati i amaterski video snimci kao što je ovaj:

Prema rečima vozača koji je postavio ovaj snimak, nesreća je izbegnuta za dlaku jer su se dva vozila prilikom mimoilaženja očešala retrovizorima. Da je došlo do sudara, posledice bi verovatno bile tragične, a šanse devojke da preživi dodatno smanjene s obzirom da nije vezala sigurnosni pojas.

Pogledajte promotivni spot za kampanju "Kada voziš, parkiraj telefon!"

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fotografija koja je mogla da im bude poslednja

Izvor: B92, 07.Nov.2013

Zahvaljujući brojnim funkcijama, savremeni smartphone uređaji mnogo su više od mobilnih telefona, a često se upotrebljavaju i kao fotoaparat ili kamera. Iako su višestruko korisni i zabavni, njihova neodgovorna upotreba može da bude pogubna u vožnji, što je na svojoj koži umalo iskusio jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.