Folksvagenov komercijalni krafter

Izvor: Politika, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagenov komercijalni krafter

Generalni uvoznik vozila grupacije Folksvagen, Porše Beograd, predstavio je prošle nedelje specijalizovanim novinarima novi model lakog komercijalnog transportera kraftera.
To je u pravom smislu dostavno vozilo za sve namene sa velikim upotrebnim mogućnostima i nosivošću.
U ponudi su čak četiri modifikacije: kombi, furgon, dupla kabina i šasija kabina, sa ukupno 107 raznih verzija opreme, nosivosti i snage motora.


Kako je saopšteno tokom test vožnji u okolini Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << modeli su korisne nosivosti do 3.5 tona, a ukupne težine od 3, 3,5 i 5 tona, dužine od 5.240, do čak 7.340 metara, dok im se visina kreće od 1.65, do 2.14 metara. Zapremina tovarnog prostora najvećeg modela je čak 17 kubnih metara, a može da primi do pet paleta.

S obzirom da je širina bočnih klizećih vrata u najvećem modelu čak 1.3 m, može se i kroz njih utovarivati palete.

Opremljeni su petocilindričnim motorima od 2.5 litara sa komon reil dizel tehnologijiom snage od 89 do 164 konjai obrtnim momentom od 220, do 350 Njutnmetara, već pri 2.000 o/m. Menjači su šestostepeni manuelni i šiftmatik sa hilholderom, a svi su opremljeni ABS i ESP, kao i drugim sistemima za stabilniju vožnju u svim brzinskim uslovima i opterećenjima.

Posebna pažnja posvećena je komforu u vozačkoj kabini, koja je dostigla najviši ergonomski standard. Upravljač je položen kao u putničkim vozilima, a vozaču su na raspolaganju mnogobrojna podešavanja unutar tog prostora, što čini njegovo radno mesto mnogo udobnijim i bezbednijim.

Saopštene su i cene novog kraftera, od koga u Poršeu mnogo očekuju. Kreću se od 30.000 za najmanji model od 89 ks, do 38.500 evra sa carinom i porezom za najjači od 164 ks

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.