FINSKA ŠALJE DRONOVE NA GRANICU S RUSIJOM: Pokušaj da spreče ilegalnu migraciju

Izvor: Kurir, 01.Feb.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FINSKA ŠALJE DRONOVE NA GRANICU S RUSIJOM: Pokušaj da spreče ilegalnu migraciju

Finska planira da testira dronove duž svoje granice sa Rusijom, saopštile su danas finske vlasti, dok istovremeno raste broj izbeglica koje prelaze tu severnu granicu "šengenske zone".

Zvaničnik finske pogranične službe Jusi Napola nije hteo da kaže zašto Helsinki želi da testira dronove baš duž 1.340 kilometara duge granice, preneo je Rojters.

Finska je prošlog meseca kritikovala Rusiju zato što dopušta sve većem broju izbeglica sa Bliskog istoka i Afrike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da prelaze rusko-finsku granicu na Arktiku.

Nakon više sastanaka na ministarskom nivou, dve zemlje su se dogovorile da intenziviraju pograničnu saradnju. Prema podacima finske granične službe, samo u januaru ove godine je iz Rusije u Finsku stiglo oko 500 tražilaca azila, a u celoj prethodnoj godini tek oko 700.

"Plan je da testiramo bespilotne letelice na ruskoj granici i na područjima uz obalu. Želimo da vidimo da li ta tehnologija odgovara našim potrebama i da li je pogodna za finske uslove", rekao je Napola. Evropska unija već koristi dronove da bi nadzirala priliv migranata i izbeglica preko Sredozemnog mora.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finska testira dronove duž granice s Rusijom

Izvor: B92, 01.Feb.2016

Finska planira da testira dronove duž svoje granice s Rusijom, saopštile su danas finske vlasti...Zvaničnik finske pogranične službe Jusi Napola nije hteo da kaže zašto Helsinki želi da testira dronove baš duž 1.340 kilometara duge granice, preneo je Rojters...Finska je prošlog meseca kritikovala...

Nastavak na B92...

Finska zbog migranata testira dronove duž granice sa Rusijom

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 01:17

Finska planira da testira dronove duž svoje granice sa Rusijom, saopštile su danas finske vlasti, dok istovremeno raste broj izbeglica koje prelaze tu severnu granicu "šengenske zone"...Zvaničnik finske pogranične službe Jusi Napola nije hteo da kaže zašto Helsinki želi da testira dronove baš...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.