Drastičan pad cena polovnjaka

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 15:48

Drastičan pad cena polovnjaka

Najnovije analize upućuju na drastičan pad cena električnih polovnih automobila u SAD-u.

Najnovija studija u režiji iseecars.com ukazuje kako je na tržištu primetan pad cena električnih polovnih automobila. Među deset polovnih modela s najvećim padom cena u SAD-u nalaze se četiri električna modela i dva hibrida.

Očito je kako je Teslina politika smanjivanja cena novih automobila uticala na pad cena na tržištu. Zato Tesla Model 3 beleži najveći pad od čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 30.5 odsto. I na drugom mestu je Tesla, i to Model X s padom od 21.3%, dok se treći Teslin model nalazi na četvrtom mestu s padom cena od 19 odsto. Između se ugurao električni Nissan Leaf s padom od 19.2 odsto.

Dalje slijede tri modela iz asortimana Land Rovera. Radi se o skupocenim modelima koje u Americi baš i ne bije glas preterano pouzdanih vozila. Top 10 zaključuju dva hibrida i električni Jaguar.

Studija bazirana na transakcijama više od 1.8 miliona polovnih automobila starih do pet godina provedena je u razdoblju od sredine 2022. do sredine ove godine. U zaključku studije stoji kako je pad cena električnih vozila gotovo 30 odsto te je primetno dodatno ubrzavanje pada cena.

“Pre godinu dana cene polovnih električnih vozila bile su u usponu, rasle su brže od prosečnog polovnog automobila”, rekao je izvršni analitičar iSeeCars Karl Brauer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.