Dolaze i grejani sigurnosni pojasevi

Izvor: AutoBlog, 06.Jan.2023, 00:16

Dolaze i grejani sigurnosni pojasevi

Nazvan je toplotni pojas, i ZF-ov najnoviji izum pruža vozačima i putnicima novu opciju grejanja u hladnim zimskim danima. Možda se pitate čemu grejani pojasevi? Kabina se ionako greje, a jedna traka koja ide preko vašeg tela možda je samo nepotreban dodatak. Grejani pojas ima ima cilj da produži domet vožnje električnih vozila po hladnom vremenu, piše Revija HAK. Ideja ZF-a je prilično jednostavna, a to je –  izbeći potrebu za grejanjem i održavanjem više temperature u celom automobilu tako da se umesto toga fokusirate na grejanje tela putnika. ZF-ovi inženjeri veruju da će putnici izbegavati preterano zagrevanje cele kabine, posebno u kombinaciji s grejanim upravljačem i grejanim sedištima. Unutar sigurnosnih pojaseva...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Dolaze i zagrijani sigurnosni pojasevi

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2023

​Nazvan je toplotni pojas, i ZF-ov najnoviji izum pruža vozačima i putnicima novu opciju grejanja u hladnim zimskim danima. Možda se pitate čemu zagrijani pojasevi?

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.