DODIK IZRIČIT: Srbija i Republika Srpska će biti jedno!

Izvor: Kurir, 18.Okt.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK IZRIČIT: Srbija i Republika Srpska će biti jedno!

Predsedik Republike Srpske je istakao da se zapadnjacima ne sviđa što narod u RS i Srbiji živi kao jedinstven etnički prostor.

Predsedik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u Republici Srpskoj ne postoji niko ko ne misli da je neminovno da jednog dana ona i Srbija budu isto u državno-pravnom i političkom smislu.

"Mnogi misle na taj način. A opet, istorija i politike poslednjih 20 godina učinili su to da nije tako", rekao je Dodik i ocenio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zapadnjacima ne svida što narod u Republici Srpskoj i Srbiji živi kao jedinstven etnički prostor, maltene kao jedinstvena država.

Dodik je istakao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da se pokazala kao veoma korektan i odan partner Republike Srpske, dok s druge strane, RS ima unutrašnji kapacitet da, koristeći međunarodno pravo, brani svoje pravo.

Upitan da li ostaje pri referendumu o sudu i tužilaštvu BiH, odgovara sa "naravno".

"Ne bavimo se mi avanturama. Mi smatramo da je to legitimno i legalno, zakonom dozvoljeno, ustav RS to dozvoljava, ustav BiH ne zabranjuje", rekao je Dodik u intervjuu za Sputnjik.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.