DAKLE, ISTINA JE! Pacovi znaju da voze automobil! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAKLE, ISTINA JE! Pacovi znaju da voze automobil! (VIDEO)

Deluje kao šala, ali u pitanju je ozbiljno istraživanje.

Ovi naučnici znaju šta rade -  pokušavaju da pacove nauče da voze.

Nije šala, upravo to radi tim stručnjaka univerziteta u Ričmondu kojeg predvodi dr Keli Lambert. U sklopu proučavanja ponašanja pacova, oni su uočili da su sposobni i da voze. Bez većih problema upravljaju malim električnim vozilom kojim se upravlja putem tri bakrene "papučice". Sve što pacov treba da uradi jeste da dotake bakreni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontakt, da zatvori strujni krug i da krene - središnji da bi vozio napred, a levi i desni za skretanje u željenom smjeru. Pa, prilično verna kopija pravog automobila, rekli bismo.

17 pacova, odnosno 11 mužjaka i šest ženki, uspešno je naučilo da upravlja vozilom kako bi došli do hrane. I ne, još nije utvrđeno koji je pol naklonjeniji vožnji, niti je to bio cilj.

Ako ne verujete u priču, pogledajte snimak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.