Corsa se seli u Saragosu, električna stiže 2020.

Izvor: B92, 14.Feb.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Corsa se seli u Saragosu, električna stiže 2020.

Nemačka kompanija Opel, koja od pre nekoliko meseci posluje pod okriljem francuske PSA grupe, najavila je dolazak potpuno električne Corse 2020. godine.

Električna Corsa će se pojaviti na tržištu godinu dana nakon izlaska nove generacije ovog kompaktnog hečbeka. Corsa EV će biti konkurent izuzetno popularnim malim električnim automobilima poput Nissana Leaf i Renaulta Zoe.

Nova generacija Corse će napustiti dosadašnju platfordmu General Motorsa, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio vlasnik Opela 20 godina, te preuzeti PSA arhitekturu za razvoj električnih i hibridnih vozila.

Corsa će se proizvoditi u PSA pogonu u Saragosi (Španija), što će biti prva fabrika ove kompanije u Evrope u kojoj će se sklapati potpuno električni Opelovi automobili.

Corsa EV stiže kao naslednik Ampera-E koja je bila "rođak" Chevrolet Bolta, ali je prošle godine prodata u manje od 2.000 primeraka.

Opel će novu Corsu, svoj najpopularniji model (231.000 prodatih primeraka 2017= proizvoditi samo u Saragosi, dok će u dosadašnjem postrojenju u kojem je pravljena u Ajsenahu od 2019. sklapati SUV Mokka.

To je deo PACE plana preokreta u okviru kog je predviđeno da se svi Opelovi modeli elektrifikuju do 2024. godine.

Opel će uz standardne benzinske i dizel agregate u novim vozilima nuditi i elektromotore na baterije, kao i hirbirne verzije, a do 2020. bi trebalo da ima četiri modela na električni pogon, uključujući i SUV Grandland X.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Corsa se seli u Saragosu, električna stiže 2020.

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2018

Njemačka kompanija Opel, koja od prije nekoliko mjeseci posluje pod okriljem francuske PSA grupe, najavila je dolazak potpuno električne Corse 2020. godine...Električna Corsa će se pojaviti na tržištu godinu dana nakon izlaska nove generacije ovog kompaktnog hečbeka. Corsa EV će biti konkurent...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.