Chery Tiggo prvi među kineskim SUV modelima

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 19:59

Chery Tiggo prvi među kineskim SUV modelima

U najnovijoj APEAL studiji koji je objavio J.D. Power, modeli Tiggo serije osvojili su dvostruko 1. mesto u svojim SUV segmentima.

APEAL je studija koja ocenjuje performanse, funkcionisanje i izgled kineskih automobila, a modeli serije Chery Tiggo osvojili su prva mesta u kategorijama ekonomični SUV srednje veličine i SUV srednje veličine.

Kako navode u toj kompaniji, ove dve nagrade takođe daju i dodatni podsticaj da Chery ubrza kretanje ka poziciji globalne kompanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Chery Tiggo familija donosi modele u segmentu globalnog SUV tržišta, sa dosadašnjom prodajom koja prelazi 3,4 miliona jedinica širom sveta.

Serije Tiggo 7 i Tiggo 8 osvojile su dvostruku titulu u J.D. Power studiji, prvo mesto za ekonomični SUV i prvo mesto za SUV srednje veličine za 2023. zahvaljujući vodećim karakteristikama u dizajnu, opremi, uobličenosti i performansama, navodi se u analizi.

Kao važan Chery proizvod sa oznakom "Šampion", serija Tiggo 8 je od svog nastanka privukla kupace širom sveta. U proteklih 5 godina otkako je lansiran, Tiggo 8 nije stekao slavu samo na kineskom tržištu, već se dobro prodavao i u još 39 zemalja, uključujući Evropu, Južnu Ameriku i Afriku.

Od januara do jula ove godine, kumulativna prodaja samo modela Tiggo 8 dostigla je 117.800 primeraka, a obim prodaje u julu mesecu iznosio je 20.440 jedinica, što je doprinelo da mesečna prodaja čitave Chery grupe premaši 150.000 vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.