Cadillac se bori za deo kolača na evropskom tržištu

Izvor: B92, 12.Feb.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cadillac se bori za deo kolača na evropskom tržištu

Američki proizvođač luksuznih automobila najavio je da će na ženevskom auto-salonu predstaviti evropskoj publici dva nova modela - ATS Coupe i novu generaciju SUV vozila Escalade.

Lansiranjem ova dva automobila u Evropi, Cadillac će pokušati da privuče određeni broj kupaca koji su se do sada odlučivali za slične modele evropskih premijum marki.

Cadillac ATS Coupe, koji je imao svetsku premijeru na sajmu automobila u Detroitu polovinom januara, trebalo bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nađe u prodaji na evropskom tržištu u jesen 2014. Tamo će ga dočekati snažna konkurencija, poput modela Audi A5 i BMW Serije 4 Coupe.

Specifikacije verzije za Evropu nisu saopštene, a ispod haube najverovatnije će se naći 2.0 litarski turbo-punjeni četvorocilindrični motor sa 276 ks (203 kW).

Automobil će standardno biti u ponudi sa zadnjim pogonom, dok će pogon na sve točkove biti dostupan kao opcija.

Model Escalade koji u prodajne salone stiže krajem 2014, biće opremljen 6.2 litarskim V8 motorom i moći će da se kupi isključivo sa 4x4 pogonom.

Snaga pogonskog agregata nije saopštena, a u Americi ovaj model dostupan je u verziji sa 426 ks (313 kW) i maksimalnim obrtnim momentom od 623 Nm.

Više informacija o ova dva Cadillaca očekujemo nakon njihove evropske premijere, tokom održaavanja sajma automobila u Ženevi.

Saznajte više o modelu Cadillac ATS Coupe.

Pročitajte o novoj generaciji SUV vozila Escalade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cadillac se bori za deo kolača na evropskom tržištu

Izvor: B92, 12.Feb.2014

Američki proizvođač luksuznih automobila najavio je da će na ženevskom auto-salonu predstaviti evropskoj publici dva nova modela - ATS Coupe i novu generaciju SUV vozila Escalade...Lansiranjem ova dva automobila u Evropi, Cadillac će pokušati da privuče određeni broj kupaca koji su se do sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.