Britanci bi da prave kopiju Land Rovera u fabrici u kojoj se proizvodi Smart

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 11:43

Britanci bi da prave kopiju Land Rovera u fabrici u kojoj se proizvodi Smart

Kompanija Ineos Automotive, koja je nedavno predstavila svoju verziju starog Defendera, bacila je oko na Daimlerov pogon u Francuskoj.

Reč je o fabrici u kojoj je Daimler proizvodio model Smart ForTwo u SUS i električnoj verziji, a koju nemačka kompanija želi da proda u okviru plana restrukturiranja svog proizvodnog sistema.

Britanski Ineos Automotive je saopštio da namerava da u istom pogonu, ukoliko postigne dogovor o njegovoj kupovini, izrađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << terenski model Grenadier.

Iza ove kompanije stoji milijarder Džim Retklif, koji je prvobitno najavio da će novi terenac izrađivati u Velsu i da planira da uposli 500 ljudi. U Velsu bi se, prema ovoj najavi, sklapala vozila, dok bi se šasija i delovi karoserije izrađivali u Portugaliji.

Ukoliko Ineos kupi Daimlerovu fabriku u Franuskoj, kompletna proizvodnja bi se obavljala u njoj, umesto u dva pomenuta pogona.

Grenadier je inače vozilo slično klasičnom Land Roveru Defender, koje treba da nastavi tradiciju ovog čuvenog britanskog terenca.

Sličnost između dva modela je očigledna, a već na prvi pogled se vidi da je u pitanju pravi terenski automobil, što potvrđuje i njegova mehanika.

Naime, Grenadier je postavljen na klasičnu šasiju i ogibljenje koje je napravila specijalizovana austrijska firma Magna Steyr.

BMW je zadužen za pogonski agregat, pa će se ispod haube naći njegov 6-cilindarski 3.0 turbopunjeni motor uparen sa ZF osmobrzinskim automatikom. Specifikacije pogonske grupe za sada nisu objavljene.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.